Værd at vide om katte som kæledyr

20 juni 2022 Marie Pedersen

editorial

Overvejer du at få dig en kat, og vil du gerne vide mere om, hvad det kræver at have kat i hjemmet? Så læs med her, og få et par tips med på vejen.

Hvilken race skal du vælge?

Nogle af de mest populære katteracer i Danmark er den norske skovkat, persere, british shorthair, russian blue og hellig birma.

Alle racer har deres egne kvaliteter, som hver især gør dem til gode kæledyr. Norsk skovkat er f.eks. kendt for at være meget loyal og kælen, imens perserkattene er rolige og elsker selskab. Besøg evt. Dyreportal.dk, hvor du finder salgsklare katte fra hele landet.

Udekat eller indekat?

Når du skal tage stilling til, om din kat skal være udekat eller indekat, bør du overveje dine boligforhold. Bor du i lejlighed, er det ikke sandsynligt, at katten vil kunne færdes frit og selv finde tilbage til din lejlighed. Bor du derimod i et hus i et villakvarter, vil det ofte give god mening at katten får lov til at færdes udenfor.

Da katte stadig har deres jagtinstinkter, er det vigtigt at de bliver stimuleret og aktiveret, bl.a. gennem motion. Det kræver derfor en større indsats af dig som ejer, hvis du ønsker at holde indekat.

dyreportal

Aktivering af indekatte

Hvis din kat er understimuleret vil den begynde at kede sig. Hvis det sker, kan de få unoder og udvikle en destruktiv adfærd. Udekatte opnår automatisk den stimulering de har brug for, når de færdes i forskellige omgivelser, og får dyrket deres jagtinstinkt. For at aktivere din indekat, kan du eksempelvis indrette en slags forhindringsbane til den. Det kan du gøre ved at sætte hylder op, som den kan bevæge sig rundt på.

En anden måde at stimulere din indekat på, er ved at få den til at løse opgaver for at få sin mad. Der findes et stort udvalg af kattelegetøj til netop det formål, nemlig såkaldt intelligent legetøj. 

Flere Nyheder